Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan yeni bir kararnameyle, üst kademe kamu yöneticileri ve kamu kurum ve kuruluşlarındaki atama usullerinde önemli değişiklikler yapıldı. 

Ekonomistlerin enflasyon tahmini belli oldu! Ekonomistlerin enflasyon tahmini belli oldu!

İŞTE O KARARNAME...

ÜST KADEME KAMU YÖNETİCİLERİ İLE KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA ATAMA USÛLLERİNE DAİR CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA
CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ


MADDE 1-3 sayılı Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci maddesinin ikinci fıkrasının birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


"Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine ekli (I) ve (II) sayılı cetvellerde yer alan kadro, pozisyon ve görevlere Cumhurbaşkanı kararıyla atama yapılır."


MADDE 2-3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi ile aynı maddenin dördüncü, beşinci ve yedinci fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır.


MADDE 3-3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin eki (II) sayılı Cetvelde yer alan "I.HUKUK MÜŞAVİRLERİ (BAKANLIK BAĞLI, İLGİLİ, İLİŞKİLİ KURULUŞLARI)" satırı "CUMHURBAŞKANLIĞINA VE BAKANLIKLARA BAĞLI VE İLGİLİ KURULUŞLARIN I. HUKUK MÜŞAVİRLERİ (KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ HARİÇ)" şeklinde değiştirilmiş ve aynı Cetvelde yer alan "SPOR MÜŞAVİRLERİ” satırı yürürlükten kaldırılmıştır.


MADDE 4- Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5- Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.