Hükümet, dar gelirli aileler, emekliler ve asgari ücretliler için uygun faizli konut kredisi ve çeşitli sosyal yardımlar içeren bir destek paketi hazırlıyor. yapılacak yardımlar, ihtiyaç sahiplerine yönelik olacak ve belirlenen kriterler doğrultusunda dağıtılacak.

Sosyal yardım paketi yolda

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kısa sürede tamamlanarak kamuoyuna duyurulacak. Yeni destek paketi ile sosyal yardımlar, tek bir başlık altında toplanacak ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Düzenleme, geçen sene yapılan doğalgaz yardımı gibi geçici değil, sürekli yardımları kapsayacak.

Yardım kriterleri belirlendi

Vatandaşların aldığı maaş, evlerine giren toplam gelir, çocuk sayısı ve mülk sahipliği gibi kriterlere göre yardım alacak aileler belirlenecek. Destekler sadece ihtiyaç sahiplerine yapılacak ve bu yardımlar arasında kira, gıda yardımı ve çocuk bakım desteği gibi çeşitli kalemler yer alacak. Ayrıca, üç çocuktan fazla çocuğu olan ailelere vergi indirimi gibi ek avantajlar sağlanacak.

Sosyal yardımlar tek elden yönetilecek

AK Parti kaynakları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve ilgili bakanlıklar tarafından yapılan yardımların tek elden yönetilmesi gerektiğini belirtti. Asgari ücrete yapılan zamların refah seviyesini belirli bir oranda artırdığını ancak sosyal yardımların bu refahı daha da yükselteceğini ifade ettiler. Üç çocuktan fazla çocuğu olan ailelere vergi indirimi sağlanması ve kredi faiz oranlarının düşük tutulması gibi uygulamaların hayata geçirileceği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konut müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dar gelirli vatandaşlar için konut projelerini hızlandırma kararı aldı. Bu kapsamda, dar gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmesi için uygun faizli konut kredisi ve TOKİ imkanları sunulacak. Farklı formüllerle vatandaşların konuta erişimi kolaylaştırılacak.

Antalya'da yangın: Yerleşim yerlerine yakın bölgede alevler kontrolden çıktı Antalya'da yangın: Yerleşim yerlerine yakın bölgede alevler kontrolden çıktı

Kredi ve destek paketi açıklandığından haberdar olmak için KamudanHaber'i takip etmeye devam edin.