Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Karaismailler Mahallesi'nde bulunan bir krom madeni ocağında meydana gelen göçük sonucu, 2 işçi hayatını kaybederken, bir işçi yaralı olarak kurtarıldı. Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, olayın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Olayın henüz belirlenemeyen nedenlerle meydana geldiği belirtilirken, jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri hemen olay yerine sevk edildi. Göçük nedeniyle mahsur kalan 3 kişi için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda, işçilerden Rıfat Salman kurtarılarak Pamukkale Üniversitesi Hastanesine nakledildi.

Ancak, maden mühendisi Kadir Özer ile maden işçisi Mustafa Karahan, yaşamlarını yitirdi. Cenazeler, ekiplerin yoğun çabaları sonucu göçük altından çıkarılarak, aynı hastanenin morguna gönderildi.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, olay yerinde yaptığı açıklamada, "Acıpayam ilçemizin Karaismailler köyündeki krom madeninde göçük meydana geldi. Bu göçük neticesinde 3 arkadaşımız, göçük altında kaldı. Çok şükür bir arkadaşımızı göçük altından kurtarıp şu an hastaneye naklettik. Sağlık durumu gayet iyi. Stabil bir sıkıntısı yok, aldığımız bilgilere göre. Diğer iki arkadaşımızı maalesef kaybettik. Üzücü bir kaza." dedi.

Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı

Vali Coşkun, olayla ilgili olarak adli soruşturmanın başlatıldığını ve soruşturma sonucu gerekenin yapılacağını belirtirken, teknik ekiplerin konuyu incelemesi sonucunda daha detaylı bilgilerin paylaşılacağını ifade etti. Kendi başsağlığı dileklerini ileten Vali, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.