MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı

Bakan Yerlikaya, toplam bağış miktarının 115 milyar lira olduğunu duyurdu. Yerlikaya, bu kapsamda 85 milyar liranın toplandığını, bunun da 56 milyar 563 milyon lirasının AFAD üzerinden deprem bölgesindeki afetzedelerin ihtiyaçları için harcandığını ifade etti.

Bakan Yerlikaya, bağış yatırma işlemlerinin halen devam ettiğini ve bağışçılar tarafından yatırılan tutarların kamu bankalarında AFAD adına açılan hesaplarda değerlendirildiğini belirtti. Ayrıca, henüz bağış yapmayan kişi ve kuruluşların tespit edildiğini ve bağışların tamamlanması için iletişim sürecinin devam ettiğini açıkladı.

Kampanya kapsamında Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank gibi kurumlar önemli bağış sözleri vermişti. Örneğin, Türkcell 3,5 milyar lira, Cengiz Holding 2,5 milyar lira bağışlayacağını açıklarken, diğer birçok kurum ve kuruluş da toplamda 2 milyar lira bağış sözü vermişti.

CHP'li Gürer ise bağışlanan miktar ile toplanan paranın arasındaki 30 milyar liralık farka dikkat çekerek, bağış sözü veren bazı kurumların taahhütlerini yerine getirmediğini vurguladı. Yerlikaya ise kampanya kapsamında toplanan bağışlar ve harcamaların Sayıştay denetimine tabi olduğunu belirterek, düzenli olarak denetim ve incelemelerin yapıldığını ifade etti.