Türkiye'nin deprem haritasıyla ilgili olarak, deprem uzmanları ardı ardına açıklamalarda bulunuyor. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Burdur Gölü ve çevresine dikkat çekti. Prof. Dr. Ercan, "Burdur Gölü, güneyindeki her depremle birlikte daha da göçmekte olan düşüntülü kırıkla biraz daha gerilemektedir" ifadesini kullandı.

Bankada Parası Olanlar Dikkat: Mevduat Faizleri Yükselişe Geçti Bankada Parası Olanlar Dikkat: Mevduat Faizleri Yükselişe Geçti

Burdur-Gölhisar-Fethiye-Rodos çöküğünü işaret eden Ercan, bu bölgenin 6-7 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği uyarısında bulundu. Ercan, paylaşımında şunları kaydetti: "Burdur-Gölhisar-Fethiye-Rodos çöküğü, Güney Ege Dalma Batma Kuşağı'nın karada kalan fosil izidir. Bu çöküntülü dalma, sol yanal atımlı burkulmalarla, düşümlü kırılmalarla günümüzde de devam etmekte ve M6-7 arasında depremlere sebep olmaktadır."

Ahmet Ercan, güvenli illeri açıkladı. Deprem uzmanı, Burdur'un deprem tehlikesinin yüksek olduğunu belirtirken, Isparta'nın güvenli bir il olduğunu vurguladı. Ercan, "Komşu Burdur, yüksek deprem riski taşırken, Isparta'nın doğusu ve Isparta merkezi depremlerden etkilenmemektedir. Bu nedenle Isparta il ve şehri güvenlidir, yalnızca Burdur'un kırığından kaynaklanan sarsıntılardan etkilenir" dedi.