Son günlerde, Jeoloji Mühendisleri Odası'nın bir raporu gündeme getirmesi ve Kayseri'nin de 7 ve üzeri büyüklükte deprem olma ihtimali olan şehirler listesinde yer alabileceği iddiaları vatandaşları telaşa düşürmüştü. Evsen bu konuda, "Bu tür bir rapor veya beyanat odanın web sitesinde yer almıyor. Kayseri'nin 2021 yılında hazırlanan raporunda da sadece 6.3 büyüklüğünde bir deprem ihtimali üzerinde duruluyor" şeklinde açıklama yaptı.

Deprem Tarihi ve Kayseri

Kayseri'nin deprem geçmişi üzerine de bilgiler veren Evsen, "Tarihi kayıtlara göre şehrimizde meydana gelmiş en büyük depremler 6.2 büyüklüğünde. Kayseri'nin sismik tarihinde 7 ve üzeri bir deprem yaşanmamış" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Ecemiş Fay Zonu gibi Kayseri'yi etkileyebilecek fay hatlarının tekrarlama süreleri ve imar çalışmalarına nasıl yansıyacağı konusunda da önemli bilgiler verdi.

Faylar ve Gelecek Planlamaları

Evsen, "Kayseri’yi etkisini altına alan faylar arasında Yeşilhisar, İncesu, Sarıoğlan ve Erkilet segmentleri var. Bunların dışında bilinmeyen bir fay olan Sarız fayı da var. Bu faylar için odanın önerileri ve revizyon gereksinimleri konusunda da çalışmalar devam ediyor" dedi. Özellikle bu bilinmeyen fay hatlarının geçmiş kayıtlarının ortaya çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Gram Altın Rekor Kırdı! Almalı mı, Satmalı mı? Gram Altın Rekor Kırdı! Almalı mı, Satmalı mı?

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, kafa karışıklığını önlemek ve gereksiz paniği engellemek adına, "Son 1 yılda Kayseri'yi etkisini altına alan faylarda reel bir değişiklik yok. Böyle bir durum olursa kamuoyu ile paylaşacağız ve herkesi bilgilendireceğiz" diyerek açıklamalarını tamamladı.