Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, 10 yıldır kayıp olan Hüseyin Bağatur'un kemikleri, anlaşmalı boşandığı eşi Hediye Geçit'in 2014 yılında yaptırdığı evin temelinde bulundu. Bu keşif, 10 yıllık bir cinayetin sır perdesini aralayarak herkesi şok etti.

Hüseyin Bağatur, 2014 yılı başlarında eşi Hediye Geçit ile anlaşmalı olarak boşandıktan kısa bir süre sonra ortadan kayboldu. Bağatur'un kaybolmasının ardından, ailesi haber alamayınca güvenlik güçlerine kayıp başvurusunda bulundu ancak sonuç alınamadı. Aynı yıl, Hediye Geçit, 3 çocuk annesi olarak mahallede yeni bir ev yaptırdı.

2020 yılında Hüseyin Bağatur'un annesi Zahide Bağatur, oğlunun cinayete kurban gitmiş olabileceği şüphesiyle polise başvurdu. Ancak o dönem yapılan soruşturmalarda bir sonuç elde edilemedi.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sırasında Hediye Geçit'in 2014 yılında yaptırdığı ev yıkıldı. Depremin ardından, Hüseyin Bağatur'un yakınları, Hediye Geçit'in sık sık evin bulunduğu bölgeye gelişini şüpheli bularak durumu polise bildirdi.

Bu şüpheler üzerine soruşturmayı yeniden başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Hediye Geçit'in telefonlarını teknik takibe aldı. Takip sırasında, Geçit'in Ali Rıza ve Bayram Türker kardeşlerle sık sık görüştüğü ve evin enkazıyla ilgili konuşmalar yaptığı tespit edildi.

Sevgilisinin babasından kaçan çocuk sürücü bir aileyi yok ediyordu... Yaş: 16... Kendisi camdan fırladı Sevgilisinin babasından kaçan çocuk sürücü bir aileyi yok ediyordu... Yaş: 16... Kendisi camdan fırladı

Geçmişe yönelik HTS kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, depremde yıkılan evin yapımı sırasında Türker kardeşlerin telefonlarının bölgede sinyal verdiğini belirledi. Bu bilgi doğrultusunda savcılık kararıyla harekete geçen polisler, kadavra köpekleri ile evde arama yaptı. Evin yıkılmayan bölümlerinin iş makinesiyle yıkılarak zemine ulaşılmasının ardından, kadavra köpeklerinin tepki verdiği bölgede yapılan kazıda kemik parçaları bulundu.

10 yıldır kayıp olarak aranan Hüseyin Bağatur'a ait olduğu değerlendirilen kemikler, DNA testi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Polisler, Hediye Geçit ile Ali Rıza ve Bayram Türker kardeşleri gözaltına aldı. Gizlilik kararı verilen soruşturma kapsamında emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.