Güncel

Ders Dışı Eğitim Faaliyetlerinde Nöbetçi Öğretmen Kararı

Milli Eğitim Bakanlığı, okul saatleri dışında başlayan ders dışı eğitim faaliyetleri sırasında nöbetçi öğretmenlerin görev kapsamıyla ilgili yeni bir karar aldı. Bu karar, öğretmenlerin nöbet görevlerinin nasıl belirleneceğini ve süresini düzenliyor. İşte detaylar...

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı, okul saatleri dışında başlayan ders dışı eğitim faaliyetleri sırasında nöbetçi öğretmenlerin görev kapsamıyla ilgili yeni bir karar aldı. Bu karar, öğretmenlerin nöbet görevlerinin nasıl belirleneceğini ve süresini düzenliyor.

Bakanlık tarafından okul öncesi eğitim ve öğretim kurumları yönetmeliğinde yer alan Madde 44'e göre, nöbet görevi, ilk ders öncesi 30 dakika başlayıp, son ders bitiminden 30 dakika sonra sona erer. Ancak, bu maddeye eklenen yeni bir düzenlemeyle nöbet sürelerinde kısıtlama yapılabiliyor.

Öğretmenler Kurulu'nun kararı doğrultusunda, okulun özelliklerine bağlı olarak, nöbet süresi 15 dakikadan az olmamak kaydıyla kısıtlanabilir. İkili öğretim sisteminde ise öğretmenler yalnızca bir devrede nöbet tutmakla yükümlüdür.

Ders dışı etkinliklerde, öğretmenler normal ders saatleri sona erdiğinde nöbet tutmak zorunda değildir. Ancak, destekleme ve yetiştirme kursları gibi ders dışı faaliyetlerde, açılan şube sayısının 5 veya daha fazla olması durumunda, kurslarda görevli öğretmenlerden biri nöbetçi olarak görevlendirilebilir.