Güncel

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında (DYK) Görev Alan Öğretmenlerin Ücretleri Ne Kadar Olacak?

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) kapsamında görev alacak öğretmenlerin ek ders ücretleri, öğretmenlerin vergi dilimlerine göre değişiklik göstermektedir. İşte öğretmenlerin alacakları ek ders ücretleri...

Abone Ol

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) kapsamında görev alacak öğretmenlerin ek ders ücretleri, öğretmenlerin vergi dilimlerine göre değişiklik göstermektedir.

İşte öğretmenlerin alacakları ek ders ücretleri:

  • %15 Vergi Diliminde Olanlar: Her bir ders saati için 214 TL
  • %20 Vergi Diliminde Olanlar: Her bir ders saati için 201 TL
  • %27 Vergi Diliminde Olanlar: Her bir ders saati için 183 TL

Destekleme ve Yetiştirme Kursları, YKS ve LGS kapsamında soru sorulan dersleri içerir ve 8. sınıf ile 11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenir. Öğretmenler, kursların açılması için gerekli başvuruları yaptıktan sonra, ilgili kurslar için belirlenen tarihlerde derslere girebilirler.

Kurslar, her okulun belirli şartları sağlaması durumunda açılabilir. Kurs merkezi olarak belirlenen okullar, en az bir dersten 16 öğrencinin kursu seçmiş olması gerekmektedir. Öğretmenler, destekleme ve yetiştirme kurslarındaki her bir ders saati için belirtilen ek ders ücretini alacaklardır. Hafta sonu dersleri için ücretler, gündüz saatlerinde girilen derslerden daha yüksek olacaktır.

Öğretmenlerin okulda verdikleri normal ders saatleri ile destekleme ve yetiştirme kurslarındaki ders saatlerinin toplamı 40'ı geçemez. Örneğin, okulda haftada 20 saat derse giren bir öğretmen, destekleme ve yetiştirme kurslarında en fazla 30 saat derse girebilir. Aynı şekilde, haftada 30 saat derse giren bir öğretmen, destekleme ve yetiştirme kurslarında maksimum 10 saat derse girebilir.