Güncel

Dev finas kuruluşu, Türkiye için yıl sonu dolar tahminini değiştirdi!

JPMorgan, 30 seviyesini aşan Dolar/TL kuru için 2024 yıl sonu tahminini 34'ten 36'ya revize ettiğini açıkladı.

Abone Ol

ABD merkezli yatırım bankası JPMorgan, Dolar/TL kur tahminini 34'ten 36 TL'ye yükselttiğini duyurdu. Bankanın stratejistleri Saad Sıddiqui ve Fatih Akçelik tarafından hazırlanan raporda, liranın değer kazanma potansiyeli ile ilgili değerlendirmeler yer aldı.

JPMorgan'ın yayımladığı raporda, stratejistler Saad Sıddiqui ve Fatih Akçelik, pozitif reel getirilerin ve ucuz değerlemelerin, Türk Lirası için reel olarak değer kazanma potansiyelini gündeme getirdiğine dikkat çekti. Ancak bu durumun, dezenflasyon sürecinin devamına bağlı olduğunu vurguladılar. Bankanın analizinde, Türkiye'nin uyguladığı politikalar ve şu ana kadarki ekonomik adımların cesaret verici olduğu belirtildi. Ancak ilk kazanımların sağlamlaştırılması ve konsolide edilmesi için, enflasyonun sürekli bir düşüş yolunda olduğuna dair devam eden kanıtlara ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

Rezerv Biriktirme

Raporda, Türk Lirası'nın son aylarda yaşadığı değer kaybının, rezerv biriktirme ve nominal kur performansı arasında bir ödünleşim olduğuna işaret ettiği belirtildi. Kısa vadede bu durum, yerel para birimine olan girişleri engelleyerek, dezenflasyon sürecine zorluk teşkil edebilir. Ancak rapora göre, yatırımcılar için bu değer kaybı vadeli işlemlerde fiyatlananın altında kaldığı sürece, Türk Lirası makul toplam getiri imkanı sunmaya devam ediyor.