Güncel

DEVA ve Gelecek Partisi Birleşiyor Mu? Açıklama Geldi

Ali Babacan ve Fatih Erbakan, iki parti arasındaki işbirliğini artırmak ve sık görüşmeler yapmak üzere ortak bir basın toplantısı düzenledi

Abone Ol

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı parti genel merkezinde ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından iki lider ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Babacan, Türkiye’nin sorunlarının giderek büyüdüğünü ve bu sorunları çözmek için yoğun istişare ve görüş alışverişinin önem taşıdığını belirtti. Siyasi partiler arasındaki temasların hem sorunları tespit etmek hem de çözüm bulmak açısından değerli olduğunu vurgulayan Babacan, iki parti arasındaki temasların artırılması ve işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da, görüşmede Türkiye'nin mevcut durumu ve ekonomik sorunlar üzerinde fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. Babacan’ın ekonomi yönetimindeki deneyimlerinden faydalandıklarını belirten Erbakan, iki parti arasında daha sık görüşmeler yapılması ve diyalogun artırılması yönünde karar aldıklarını açıkladı.

Babacan, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin Meclis'te ortak grup kurma çalışmalarına ilişkin bir soru üzerine, görüşmelerin sürdüğünü ve birleşme olasılığı üzerinde tartışıldığını söyledi. Ancak sürecin devam ettiği için ayrıntılar hakkında şu anda bilgi vermenin doğru olmayacağını belirtti.