Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından (ÖSYM) Dikey Geçiş Sınavı (DGS) kapsamında sonuçların ilan edilmesi ile adayların tercih süreci de başlamış olacak. İşte, 2024 DGS tercih takviminin detayları...

Jose Mourinho'dan Şampiyonlar Ligi itirafı: "Asla sonuna kadar gidemezdik" Jose Mourinho'dan Şampiyonlar Ligi itirafı: "Asla sonuna kadar gidemezdik"


DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 DGS sonuçları 14 Ağustos'ta erişime sunulacak.

Sınava katılım sağlayan adaylar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) sonuç sorgulama ekranı olarak bilinen sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden sonuçlarını ekranda görebilecekler.

DGS TERCİHLERİ HANGİ TARİHLERDE YAPILACAK?

DGS sonuçlarının ilan edilmesi sonrası ilgili programlara yerleştirme işlemleri için tercihler sürecine adım atılacak. Bu konuyla ilgili tarihler açıklanınca ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağız.

İlgili programlara yerleştirme sürecinde, 2024-DGS Başvuru Kılavuzu'nda bulunan ilke ve kurallara dikkat edilmesi gerekiyor.

Adayların, tercihlerini onaylmadan önce ilgili kılavuzu titiz bir şekilde okumaları ve tercih döneminde açıklanan tablolardan yardım almaları büyük önem arz ediyor.