Güncel

Dilan-Engin Polat Soruşturmasının Ardından Bakanlık Harekete Geçti: 600 Fenomen İnceleyecek

Dilan-Engin Polat çifti hakkında "kara para aklama" soruşturması başlatılmasının ardından, Türkiye'deki diğer sosyal medya fenomenleri de dikkatle incelenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 600'e yakın fenomenin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımları ve lüks hayata dair gönderileri detaylı bir şekilde araştıracak..

Abone Ol

Dilan-Engin Polat çifti hakkında "kara para aklama" soruşturması başlatılmasının ardından, Türkiye'deki diğer sosyal medya fenomenleri de dikkatle incelenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 600'e yakın fenomenin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımları ve lüks hayata dair gönderileri detaylı bir şekilde araştıracak.

Bu kapsamda, bakanlık yetkilileri sosyal medya fenomenlerinin lüks yaşamlarına dair paylaşımları inceleyecek ve yasalara aykırı durumlar tespit edilirse ilgili bilgileri diğer kurum ve birimlere iletecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bu adımıyla sosyal medya fenomenlerinin faaliyetleri daha yakından takip edilerek denetim altına alınacak.

Ticaret Bakanlığı'nın da benzer şekilde internetten satılan ürünlere yönelik başlattığı etkin piyasa ve gözetim mekanizması için harekete geçtiği bilgisi hatırlatılırken, e-Ticarette Ürün Güvenliği Projesi ile internet üzerinden satılan ürünlerin denetlenmesi ve güvenliği sağlanması amaçlanıyor. Bu kapsamda, şikayet üzerine veya resen yapılan denetlemelerin yanı sıra yetkili kuruluşların gizli satın alma yoluyla numune elde etme yetkisi de öngörülüyor.