Güncel

Dilan Polat çıktı! Peki, polis arabası yapılan Ferrari ve Porsche'ler ne olacak?

Dilan Polat’ın tahliyesi sonrasında en çok merak edilen konu, devletin el koyduğu Ferrari, Bugatti ve Porsche gibi lüks araçların geleceği. Polat'ın suçlamalardan aklanması durumunda bu araçlar iade edilebilir mi? İşte detaylar.

Abone Ol

Dilan Polat’ın lüks araçlarına ne olacak?

Hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama" ve "bahis ve şans oyunları düzenleme kanununa muhalefet" suçlarından dava açılan ve bir süre tutuklu kalan Dilan Polat, geçtiğimiz gün tahliye edildi. Polat’ın tahliyesi sonrası en çok konuşulan konulardan biri, operasyonlar sırasında el konulan lüks araçlarının akıbeti oldu.

Araçlara emniyet tarafından el konulmuştu

26 Aralık 2023'te düzenlenen operasyonlarla Dilan Polat’ın lüks araçlarına devlet tarafından tedbiren el konulmuş ve bu araçlar emniyet tarafından kullanılmaya başlanmıştı. Polislere devredilen Ferrari ve Porsche gibi araçlara polis logoları yapıştırılarak kamu hizmetinde kullanılmıştı.

Araçlar iade edilebilir mi?

Dilan Polat’ın tahliyesi, suçlamalardan tamamen aklandığı anlamına gelmiyor. Araçların geleceği ise hukuki sürecin sonucuna bağlı. Eğer yargılama sürecinde, bu lüks araçların suç gelirleri ile alındığı kanıtlanmazsa Polat'a iade edilebilir. Mahkeme sonucunda, suçla bağlantısı olmayan mal varlıklarının geri verilmesi ve uğranılan zararın tazmin edilmesi söz konusu olabilir. Ancak, araçların suç gelirleriyle elde edildiği kesinleşirse, bu durumda araçlar devletin elinde kalmaya devam edecek. Hukuki sürecin tamamlanması, bu konuda kesin bir kararı belirleyecek.

Dilan Polat Instagram’dan uzak duracak

Dilan Polat’ın tahliyesi sonrasında sosyal medyada paylaşım yapıp yapmayacağı merak ediliyordu. Polat, Instagram'a girmeyeceğini belirterek takipçilerine kısa bir süre sosyal medyadan uzak duracağını bildirdi.

Hukuki sürecin devam ettiği bu süreçte, Polat’ın ve el konulan mallarının geleceği belirsizliğini koruyor. Mahkeme kararı netleştiğinde, araçların kaderi de ortaya çıkacak.