Güncel

Dilan Polat Davasında Yeni Gelişme

Dilan ve Engin Polat’a 40 yıla kadar hapis cezası talep edilen davada Dilan Polat'ın ev hapsi talebine onay çıkmadı. Bunun yanı sıra örgüt yöneticisi olarak adlandırılan dosyada Engin Polat'ın kardeşi Alper Kürşat Polat da tahliyesini talep etti. Mahkemeden yine tahliye kararı çıkmadı.

Abone Ol

Kara para ve çeş,itli suçlar işlediklerinden dolayı haklarında 40 yıla kadar hapis cezası çarptırılması için dava açılan Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında yer alan 28 sanıklı davada sıcak bir gelişme olduğu kaydedildi.

Yargılamayı gelecek ay uyguyacak İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi tensip zaptıyla beraber Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında yer aldığı 5 tutuklu sanığın tutuklu kalmalarının devmalılığına karar kıldı.

MAHKEMEDEN KARAR ÇIKTI!

Söz konusu kararla beraber dosyaya ulaşan son MASAK verilerinin lehlerine ve Polat'ın sağlık sorunları olduğunu ifade edilen Dilan Polat'ın avukatı tahliye istedi. Dosyayı değerlendiren İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin olduğunu ve kaçma şüphesinin olduğunun altını çizerek itirazıa onay vermedi.

YENİDEN TAHLİYE TALEP EDİLDİ

Polat'ın avukatları tahliye isteğinin reddi kararına karşı çıktılr. Eksik ve hatalı değerlendirilme yapıldığını söyleyerek yeniden tahliye talep ettiler. Dilekçede tahliye onay çıkmazsa ev hapsi de dahil olmak üzere birden fazla adli kontrol hükümlerinin de yararlanılarak tahliye edilebileceği vugrulandı.


İTİRAZLAR GERİ ÇEVRİLDİ

Yargılamayı gerçekleştirecek olan İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi talebini onaylamadı. Kararın değiştirilmesine doğru olmadığını hükmetti.

Dilan Polat'ın avukatı bu karara da karşı çıktı. Üst mahkeme olarak incelemelerde bulunan İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi de daha önce İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ve yargılamayı yapan mahkemenin tutukluluğa devam kararı verdiğini, değişen bir delil olmadığını, sanığın suçlar işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi teşkil eden somut delillerin bulunduğunu ve adli kontrolle serbest bırakılmasının da yetersiz kalacağını vurgulayarak itiraza karşı çıktı. Tutukluluk halinin devam etmesi yönünde karar alındı.