Tahliye edilen Dilan ve Engin Polat'ın "vergi suçu" soruşturmasında verdikleri ifadeler gün yüzüne çıktı. Hazırlanan bilirkişi raporuna göre, Polat çiftine ait 15 şirketin devlete verdiği zarar 510 milyon lira olarak belirlendi.

Dilan Polat, ifadesinde kendisine ait kredi kartı olmadığını ve parayı eşi Engin Polat’tan aldığını belirtirken, internet bankacılığı ve vergi borçlarını nasıl ödeyeceği konusunda bilgi sahibi olmadığını ifade etti. Polat, "Devlete bir borcumuz varsa ödemek isteriz" diyerek sorumluluk alma niyetinde olduğunu dile getirdi.

Engin Polat ise, şirketlerinin aylık cirosunun 10 milyon lirayı bulabildiğini belirterek, "Cezaevinden çıkalı 25 gün oldu. Bu raporları inceleyip detaylı yazılı savunma sunacağız" şeklinde konuştu. Polat, yapılan incelemelerin sağlıklı olmadığını savunarak, "Birkaç fatura gözden kaçarak kesilmediyse bu kasten değil, sehven veya yanlışlıkla yapılmış olabilir" dedi. Ayrıca, faturasız hiçbir işlem yapmadıklarını vurguladı.

ENAG Eylül Ayı Enflasyon Rakamlarını Açıkladı ENAG Eylül Ayı Enflasyon Rakamlarını Açıkladı

Bilirkişi raporunun dosyaya girmesiyle, Polat çiftinin kamuya verdiği zararın 510 milyon lira olduğu tespit edildi. İddianamede, Polat çifti ve diğer şüphelilerin her bir şirket için ayrı ayrı "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan yargılanması bekleniyor. Bu gelişmeler, kamuoyunda dikkatle takip ediliyor.