Dior'un son zamanlardaki tedarik zinciri skandalı üzerine Milano'daki İtalyan savcılar önemli bir soruşturma başlattı. Savcılar, Dior'un üçüncü taraf tedarikçileri aracılığıyla çantalar için oldukça düşük maliyetle üretim yaptırdığını ve bu süreçte işçi istismarı olduğunu iddia etti.

Örneğin, Dior'un bir tedarikçiye 57 Euro'ya mal olan çantaları 2790 Euro gibi astronomik bir fiyatla sattığı belirtildi. Soruşturmada, işçilerin çalışma koşullarının kötü olduğu ve hatta bazılarının yasadışı olarak çalıştığı tespit edildi. Ayrıca, işçilerin günün her saatinde çalışabilecekleri şartların sağlandığına dair kanıtlar bulundu.

Antalya'da yangın: Yerleşim yerlerine yakın bölgede alevler kontrolden çıktı Antalya'da yangın: Yerleşim yerlerine yakın bölgede alevler kontrolden çıktı

Bir diğer ünlü marka Armani de radara yakalanmıştı. Armani’nin mağazalarda 1.900 dolardan fazla fiyata satılan ürünler için müteahhitlere çanta başına 99 dolar ödediği ortaya çıkmıştı.

Bu skandal, Dior'un sahibi olan LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) grubunu da etkiledi. Şirket, tedarik zincirindeki denetim eksiklikleri nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. LVMH CEO'su Bernard Arnault, dünyanın en zengin üçüncü kişisi olarak bilinirken, kızı Delphine Arnault ise Dior'un CEO'su olarak görev yapıyor.