Türkiye'den O Devlete 1,6 Milyar Dolarlık Yatırım! Devlet Başkanı Açıkladı Türkiye'den O Devlete 1,6 Milyar Dolarlık Yatırım! Devlet Başkanı Açıkladı

Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati'nin daveti üzerine Mısır'a giden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, El Ariş Limanı ve Refah Sınır Kapısı'nı ziyaret etti. Refah Sınır Kapısı’nda basın mensuplarına açıklama yapan Fidan, Sina Eyalet Valisi Tümgeneral Halit’e eşlik ettiği için teşekkür etti.

El Ariş Limanı ziyaretinin ardından, yardımların gemilerle getirildiğini, kamyonlara yüklenip Refah’a taşındığını gözlemleme fırsatı bulduklarını belirtti. Fidan, Refah Sınır Kapısı’nda trafiğin şu anda kapalı olduğunu ve sınırın diğer tarafının tamamen yok edildiğini ifade etti. Kamyonların şu anda Kerem Şalom’a yönlendirildiğini, burada ise sadece günde yaklaşık yirmi beş kamyonun Gazze’ye geçiş yapabildiğini söyledi.

Fidan, "Buradan birkaç yüz metre ötede bir insanlık trajedisi ve soykırım yaşanıyor. İki milyon insan yerinden olmuş durumda, kırk bin kadın ve çocuk hayatını kaybetmiş. Şu anda ilaç, yiyecek ve su yok, Filistinli kardeşlerimiz açlıkla mücadele ediyor. Eğer bu katliamı durdurmazsak, insanlık olarak suç ortağı olacağız. Bu yüzden tüm yardımları yapmalı ve İsrail’e baskıyı artırmalıyız. Batı devletleri, özellikle Amerika, bu sessizliği bozmak zorunda. Aksi halde bu soykırıma ortak olmaya devam edecekler” dedi.

Türkiye'nin krizin başından beri elinden geleni yaptığını ve Türkiye’nin yardım yapan ülkeler arasında ilk sırada olduğunu belirten Fidan, yardımların devam ettiğini ve Mısırlı yetkililere teşekkür etti.