Merkez'in faiz kararına ilk tepki altından geldi! İşte altın, dolar ve euro da son durum Merkez'in faiz kararına ilk tepki altından geldi! İşte altın, dolar ve euro da son durum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, düzenlediği basın toplantısında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Cuma günü okuduğu hutbeye eleştirilerde bulunmuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı ise bu eleştirilere yanıt vererek şu açıklamalarda bulundu:

"Diyanet İşleri Başkanımız, Cuma hutbesinde Müslümanların davranış ve kıyafetlerine dair Kur'an-ı Kerim'in Ahzab Suresi 59 ve Nur Suresi 30-31 ayetleri ile Peygamber Efendimizin hadislerinin sunduğu çerçeveyi ortaya koymuştur. Hutbede yer alan ifadeler, tarih boyunca Müslümanların bildiği ve ilmihal kitaplarında yer alan doğrulardır.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak anayasal görevimiz, İslam'ın hak ve gerçeğe davet eden, huzur getiren ve güzel ahlakı öğreten mesajlarını topluma ulaştırmaktır. Hutbeler ve diğer yayınlar, yalnızca inancımızın, medeniyetimizin ve kültürümüzün esaslarını anlatmayı amaçlar. Ayrıca, Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hadisleri, evlilik çağına gelen gençlerin aile kurmalarını teşvik etmekte ve aile olmanın önemini vurgulamaktadır. Bu çerçevede, hutbede aile kurmanın faziletinden ve sorumluluğundan bahsedilmiştir.

Evliliklerin geciktirilmesinin olumsuz etkilerine dikkat çekilmiştir. Bu doğal ve önemli konuların 'saçmalık' ve 'hadsizlik' gibi ifadelerle eleştirilmesi, başta hutbeleri dinleyen vatandaşlarımız olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı'nın mensuplarını derinden üzmüştür."