Diyanet İşleri Başkanlığı, Ankara'daki merkez binadaki yedi kat ve A blok zemin kattaki tuvaletlerin bakım ve onarımlarının 6 milyon liraya yapılacağına dair çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan İmamoğlu'nun 'Hodri Meydan' Sözlerine Tepki: "Kimse Yargıya Parmak Sallayamaz" Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan İmamoğlu'nun 'Hodri Meydan' Sözlerine Tepki: "Kimse Yargıya Parmak Sallayamaz"

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, ihaleyi Şeyran İnşaat adlı firma kazanmış ve 23 Temmuz'da 6 milyon liralık bir sözleşme imzalanmıştı. Firmanın sahibi, iktidara yakın Enerji-Bir Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul'un oğlu Eyüp Tonbul olarak belirtilmişti.

Diyanet'in açıklamasında, tadilat ihalesinin 20 Mayıs'ta yapıldığı ve kazanan firma ile sözleşme imzalandığı ifade edildi. Açıklamada, mevcut binaların ekonomik ömrünü uzatacak bakım ve onarımların hizmetin devamı için gerekli olduğu ve verimlilik anlayışıyla uyumlu olduğu belirtildi.

1986'da yapımına başlanan merkez binanın 2001'den bu yana hizmet verdiği ve tuvalet ile müştemilat tesisatlarının artık kullanılabilir durumda olmadığı aktarıldı. "Binaların ömrünü uzatacak bakım onarım, tasarruf genelgesinin kapsamı dışındadır" denildi.

Diyanet’in teknik şartnamesine göre, tuvaletlerdeki duvar ve zemin seramikleri, lavabo muslukları ve taşlar sökülecek. Tuvalet ve abdesthanelere porselen karo döşeme, duvar kaplaması ve alüminyum asma tavan yapılacak. Ayrıca, hareketli mermerler yerleştirilip, tuvaletler peçeteliklerden kapı kollarına kadar yenilenecek.