Güncel

Dolandırıcıların yeni ağı: Kasko ve sigorta indirimi

Her gün farklı bir yol izleyen dolandırıcıların yeni ağı kasko ve trafik sigortaları olduğu belirlendi. Vatandaşları yüksek indirim sözü veren dolandırıcılar, parayı ceplerine indirdikten sonra ortadan kayboluyorlar.

Abone Ol

Kendilerini resmi acente gibi gösteren ve kullanmış oldukları 0850'li hatlarla sahte çağrı hizmetler sağlayan bazı dolandırıcıların kaskoda yüksek indirim sözü vererek vatandaşları madur ettikleri ileri sürüldü.

Sigorta Acenteleri Derneği (SAD) Başkanı Ayhan Çalık, vatandaşları dikkatli olmalarını söylerkn kasko sahibi olacak kişilerin yüzde 50 indirim, dev kampanya, promosyon gibi söylemlemlere kanmaması gerektiğini vurguladı.

"Gelen aramayı şüpheyle karşılamalı"

Vatandaşların dolandırıcılardan uzak durması için yapması gerekenlere dikkat çeken SAD Başkanı Çalık, araç sahiplerinin acentelerin resmi internet siteleri üzerinden teklif alması gerektiğini söyleyerek, "Vatandaş daha önce hiç irtibat kurmadığı çağrı merkezinden gelen aramayı şüpheyle karşılamalı. Resmi acentelerin internet sitelerinde yer alan çağrı merkezleri ise güvenle aranabilir" ifdeleirni kullandı.

Türkiye Sigorta Birliği'ne trafik sigortası ve kaskoyla ilgili yapılan dolandırılma şikâyetlerinin son zamanlarda giderek arttığını söyleyen Çalık, bazı dolandırıcıların güven kazanmak için acentelerin isimlerini kullandığını da hatırlattı ve şu cümlelerin altını çizdi:

"Mutlaka sigortanızı tanıdığınız- bildiğiniz acenteden yaptırın. Bilmediğiniz internet sitelerinden ya da sizleri çağrı merkezi gibi tanımadığınız numaralardan arayanlara itibar etmeyin. Promosyon ve indirim vaadi dolandırıcıların en çok kullandığı yöntem. Bu alanda kâr marjı oldukça düşük olduğu için, büyük oranlarda indirim söz konusu olmaz." dedi.

ARAMA MOTORLARINA DİKKAT!
İnternetten fiyat analizi yapan vatandaşlar "en ucuz trafik'' veya "en ucuz kasko" yazığ arama yaptıktan sonra ilk sırada yer alan siteler dolandırıcıların yeni tuzağı olabiliyor. Tarayıcılara reklam vererek ilanlarını ilk sıraya çeken dolandırıcılar, teklif formu tamamlayarak bütün bilgilerine ulaştıkları vatandaşın telefonunu çalıdırıyor. Daha önce satın aldıkları 0850'li hatlarla kendilerine kurumsal bir izlenim veren dolandırıcılar sigorta şirketinden aradıklarını belirtip, aynı gün ödeme yapılması durumunda indirimli fiyattan sigortalarını yapabileceklerini belirterek, parayı hesaplarına aktarıyorlar.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük ise böyle bir durumla karşı karşıya kalan vatandaşların derhal savcılıklara suç duyurusunda bulunması önerdi.