Döviz kurlarının haftanın ilk işlem gününde yükselişini sürdürdüğü ve dolar ile euroda rekor seviyelere ulaşıldı. . Euro, 29,77 seviyesine yükselerek tarihi zirvesini yenilerken, dolar da 26,25 seviyesine çıkarak en yüksek seviyesini kaydetti.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor

Seçimler öncesinde baskı altında tutulmaya çalışılan döviz kuru, kritik seçimlerin ardından durdurulamaz bir yükseliş trendi göstererek, son yıllarda olduğu gibi tarihi yükselişini hızlandırdı. Dolar ve eurodaki yukarı yönlü hareketin devam ettiği ve yeni haftaya rekor seviyelerle başladı.

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

Dolar/TL kuru, haftalardır 26 TL üzerinde işlem görerek devam ediyordu. Ancak 17 Temmuz Pazartesi günü 26,2579 seviyesine yükselerek yeniden bir rekora imza attı. Doların önceki kapanış fiyatı ise 26,0533 seviyesindeydi.

EURO BUGÜN NE KADAR?

Euro/TL kurunda da yükseliş gözlemlendi. Geçtiğimiz haftalarda ilk kez 29 TL sınırını aşan euro/TL, bugün 29,7772 TL ile tarihi rekorunu bir kez daha yeniledi. Euro, önceki kapanışını 29,3746 seviyesinden gerçekleştirmişti.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi