Güncel

Dolar ne kadar oldu? Euro, Dolar kurunda son durum ne?

Döviz kurlarında sınırlı yükseliş devam ediyor. 27 Eylül 2024 itibarıyla Dolar/TL, güne 34,18 civarında başlarken, Euro/TL ise 38,01 seviyesinden işlem görmektedir.

Abone Ol

Döviz kurlarında sınırlı yükseliş devam ediyor. 27 Eylül 2024 itibarıyla Dolar/TL, güne 34,18 civarında başlarken, Euro/TL ise 38,01 seviyesinden işlem görmektedir.

Piyasalarda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) eşzamanlı olarak aldığı kredi ve kredi kartlarına ilişkin kararların etkisi yakından izleniyor. Bugün ayrıca, ağustos ayına ait dış ticaret istatistikleri ve eylül ayı ekonomik güven endeksi gibi önemli veriler de takip edilecek.

Gecelik faiz oranları, dün %47,15'e kadar gerileyerek, faiz koridorunun alt bandına inmiş durumda. TCMB'nin likidite adımları, likidite fazlasının 400 milyar TL'yi aşmasına rağmen etkili olamıyor. Gecelik faizin uzun süre %50 olan politika faizinin altında kalması, para politikasındaki sıkılığın tüm etkisinin piyasaya yansımayabileceğini gösteriyor.

Analistler, Merkez Bankası'nın 95 milyar dolara yaklaşan rezerv birikiminin TL'deki likidite fazlasına yol açtığını belirtiyor.

TCMB, Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karar ile kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami akdi faiz oranlarını dönem borcuna göre değişken olarak belirledi. Ayrıca, BDDK birikmiş kredi kartı borçları ve geri ödemesi geciken ihtiyaç kredileri için 60 aya kadar vadeyle yeniden yapılandırma imkanı sundu. TCMB çalışanlarının görüşlerini paylaştığı "Merkezin Güncesi" adlı blogda, bu güncel kararların dezenflasyon sürecini destekleyeceği vurgulanıyor.