Güncel

Dolar ne kadar oldu? Euro, Dolar kurunda son durum ne?

Ekim ayının ilk işlem gününde döviz kurları yatay bir seyir izliyor. Dolar/TL, 34,18 seviyesinde işlem görürken, Euro/TL ise 38,10 seviyesinde el değiştiriyor.

Abone Ol

 Ekim ayının ilk işlem gününde döviz kurları yatay bir seyir izliyor. Dolar/TL, 34,18 seviyesinde işlem görürken, Euro/TL ise 38,10 seviyesinde el değiştiriyor. Merkez Bankası'nın sıkılaştırma politikalarının etkisiyle gecelik faizler yeniden politika faizinin üzerine çıkarak %50,6 seviyesine yükseldi.

Piyasadaki likidite fazlası ise 200 milyar TL'nin altına inmiş durumda. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) açılışı, Eylül ayı imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) ve İTO öncü enflasyon verileri takip edilecek.

Bankacılar, Merkez Bankası'nın net rezervlerinde yaklaşık 2,5 milyar dolarlık bir artış bekliyor. Toplam rezervin ise 1 milyar dolar artışla 157,5 milyar dolara ulaşması öngörülüyor.

 Altın fiyatları, 1 Ekim 2024 itibarıyla hafif bir yükseliş göstermiş durumda. Ons altın, %0,28 artışla 2.642 dolar civarına yükselirken, gram altın 2.905 Türk Lirası'ndan alıcı buldu.

Çeyrek altın ise 4.739 Türk Lirası seviyesinde işlem görüyor. Altın fiyatlarındaki hareketlilikte, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve Ortadoğu'daki gerilim etkili oldu.

Powell, merkez bankasının faizleri hızlıca düşürme konusunda acele etmediğini belirtti ve bu açıklamaların ardından piyasalar, gelecek ay için 50 baz puan büyüklüğünde faiz indirimi olasılığını %38 olarak fiyatladı.