Haftaya yükselişle başlayan döviz piyasasında dolar/TL 33,03 seviyesinden, Euro/TL ise 35,83'ten işlem görüyor. Cuma günü yatay bir seyir izleyen dolar/TL, günü önceki kapanışının hemen altında 32,94'te tamamladı.

Dolar/TL, haftanın ilk işlem gününe değer kazancıyla başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,24 artışla 33,03'ten işlem görüyor. Aynı dakikalarda Euro/TL yüzde 0,07 yükselişle 35,83'ten alıcı buluyor. Dolar endeksi ise şu sıralarda önceki kapanışının hemen altında 104,3 seviyesinde bulunuyor.

Dolar Tl 32 58 Seviyesinden Islem Goruyor

O Üniversite Yapay Zeka ve Uzay Çalışmalarına Başladı! Yeni İstihdam Kapıları Açıldı O Üniversite Yapay Zeka ve Uzay Çalışmalarına Başladı! Yeni İstihdam Kapıları Açıldı

FED'in Faiz Kararı Bekleniyor

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu hafta politika faizini son kez yüzde 5,25-5,50 seviyesinde sabit bırakması bekleniyor. Politika metni, ekonomik projeksiyonlar ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının, varlık fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalar, Fed'in yılın geri kalanında üç kez faiz indirimine gidebileceğini gösteriyor. Fed'den alınacak sinyallerin yanı sıra, cuma günü açıklanacak istihdam raporundaki verilerin, bankanın faiz indirimi konusundaki soru işaretlerini azaltabileceği öngörülüyor.

Bu gelişmelerle tahvil piyasaları haftaya alış ağırlıklı bir seyirle başlarken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi şu sıralarda yüzde 4,18'e geriledi. Analistler, Fed'in para piyasasına ilişkin atacağı adımlar ve Fed üyelerinden gelecek açıklamaların, dolar endeksinin yönü üzerinde etkili olmaya devam edeceğini belirtiyor.