Dolar/TL, haftanın son işlem gününde 34 seviyesine yaklaşarak kritik bir eşikte işlem görüyor. Dün 33,96'lı seviyelere kadar yükselen Dolar/TL, bu sabah 33,9635'ten işlem gördü. Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybı, hafta başından bu yana yüzde 0,8'e, ay başından itibaren ise yüzde 2,4'e ulaştı. Temmuz ayında TL, dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,9 değer kaybetmişti.

Dolar Ne Kadar Euro Ne Kadar Ki1W Cover

Şanlıurfa'da patron dehşeti: Eşini ve çalışanını öldürdü Şanlıurfa'da patron dehşeti: Eşini ve çalışanını öldürdü

Piyasalar, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole sempozyumunda yapacağı ve ABD para politikasının geleceğine dair ipuçları vermesi beklenen konuşmasına odaklanmış durumda. Powell'ın TSİ 17.00'deki konuşması, doların global piyasalardaki yönü üzerinde belirleyici olacak.

Merkez Bankasi Rezervleri Yaklasik 148 Milyar Dolar Oldu (1)

Bu arada, doları başlıca altı para birimine karşı ölçen dolar endeksi, yüzde 0,11 düşüşle 101,35 seviyesine geriledi. Endeks, hafta ortasında yılın en düşük seviyesi olan 100,92'ye kadar gerilemişti, ancak toparlanarak beşinci haftayı da ekside kapatmaya hazırlanıyor.

Yurt içinde ise saat 11.00'de açıklanacak Temmuz ayı yabancı ziyaretçi sayıları, günün önemli veri gündemi olarak öne çıkıyor.