Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'de doğurganlık oranlarının düşmesiyle ilgili önemli adımlar attıklarını açıkladı. Göktaş, bu konuda Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı'nı kurduklarını ve çok yönlü çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Bakanlık olarak Türkiye'nin genç ve dinamik nüfus yapısını korumanın önemine vurgu yapan Göktaş, düşen doğurganlık oranlarının ülke için ciddi bir risk oluşturduğunu ifade etti.

Ayrıca Göktaş, doğurganlık hızının azalmasıyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Sağlık, Hazine ve Maliye bakanlıklarından oluşan bir çalışma grubu kurduklarını duyurdu. Bu çalışma grubunun doğurganlık oranlarındaki düşüşün nedenlerini araştırmayı ve çözüm önerileri geliştirmeyi amaçladığını belirtti.

Göktaş ayrıca, gençler arasında büyük ilgi gören Aile ve Gençlik Fonu projesinin deprem bölgesinde pilot uygulama olarak başarıyla devam ettiğini ve önümüzdeki dönemde doğum oranının en düşük olduğu illerde de benzer uygulamaları hayata geçirmeyi planladıklarını aktardı.

TÜİK açıkladı: En yüksek işsizlik hangi illerde? TÜİK açıkladı: En yüksek işsizlik hangi illerde?

Son olarak, sosyal yardımlarda yapılan artışlarla ilgili olarak da bilgi veren Bakan Göktaş, yaşlı aylığı, engelli maaşları, evde bakım yardımı gibi ödemelerde iyileştirmeler yapıldığını ve bu artışların Temmuz ayından itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı.