Güncel

Düzenli botoks yaptıranlar dikkat! Milyonlarca liralık sahte botoks ve dolgu malzemesi ele geçirildi...

İstanbul'da ilaç kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonlarda, piyasa değeri 40 milyon TL'yi bulan 15 bin kutu kaçak ve sahte ilaç ele geçirildi. Sahte botoks ve dolgu ilaçlarını piyasaya sürmeye çalışan üç şüpheli yakalanırken, bir kişi tutuklandı.

Abone Ol

Kaçak botoks ve dolgu ilaçları ele geçirildi

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttükleri operasyonla, Anadolu yakasındaki kayıt dışı depolarda saklanan ve İlaç Takip Sistemi'ne (İTS) kaydı olmayan kaçak ilaçların izini sürdü. Yapılan araştırmalarda, şüphelilerin eski laboratuvar çalışanları olduğu ve bazı ilaçları kaçak olarak yurt dışından temin ettikleri tespit edildi.

Kadıköy'de 4 adrese eş zamanlı operasyon

Kadıköy ilçesinde üç iş yeri ve bir konut olmak üzere toplam dört farklı adrese, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda, toplamda piyasa değeri 40 milyon TL'yi bulan 15 bin kutu sahte ilaç ve tıbbi cihaz ele geçirildi. Ayrıca, 13 kök esrar, 1500 gram paketlenmiş esrar ve esrar yetiştirmek için kullanılan sera düzeneği de bulundu.

Üç kişi gözaltına alındı, bir kişi tutuklandı

Operasyonda yakalanan üç şüpheliden ikisi, çıkarıldıkları adli makamlarca adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis ekipleri, operasyon gerçekleştirilen iş yerlerini mühürleyerek kapattı.

Sahte ilaç pazarı tehlike saçıyor

Sahte ve kaçak ilaçlar, insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ederken, bu tür operasyonlar sahte ilaç ticaretine karşı önemli adımlar olarak görülüyor. Yasa dışı yollardan elde edilen ve kayıt dışı olarak satılmaya hazırlanan bu ilaçlar, özellikle estetik ve sağlık sektörlerinde büyük risk oluşturuyor. Emniyet güçlerinin kaçakçılıkla mücadele çalışmaları ise hız kesmeden devam ediyor.