GİB, son dönemde basın ve sosyal medya üzerinde yayılan, vergi kimlik numarası sorgulama, beyanname gönderme ve "vergi borcu yoktur" yazısı talep etme gibi işlemlerin ücretlendirileceği iddialarını kesin bir dille yalanladı. Açıklamada, bu tür işlemler için herhangi bir ücret alınmasının söz konusu olmadığını belirtti.

Yanıltıcı söylentilere dikkat

Adabımuaşeret Dersinin İmamlar Tarafından Verileceği İddialarına Açıklama Geldi Adabımuaşeret Dersinin İmamlar Tarafından Verileceği İddialarına Açıklama Geldi

Gelir İdaresi Başkanlığı, açıklamasında, vergi daireleri ve ilgili elektronik platformlar üzerinden yapılacak işlemler için ücret alınacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Ayrıca, Vergi Usul Kanunu kapsamında yalnızca kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarıyla paylaşılacak veriler için bir katılma payı alınabileceği ifade edildi. Düzenleme, bankalar, finans kuruluşları ve elektronik ticaret hizmet sağlayıcıları gibi kurumları kapsıyor, mükellefler veya mali müşavirler bu kapsama girmiyor.

Mükelleflerin işlemleri ücretsiz kalmaya devam edecek

GİB, mükelleflerin dijital platformlar üzerinden gerçekleştirdiği işlemlerin her zaman olduğu gibi ücretsiz olarak yapılacağını bir kez daha hatırlattı. Vergi levhası sorgulama, beyanname gönderme ve diğer vergi işlemleri e-Devlet üzerinden ücretsiz gerçekleştirilmeye devam edecek. Başkanlık, bu hizmetlerin ücretlendirileceği yönündeki yanıltıcı haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.