ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, üniversite sınavını yılda birden fazla düzenleme hedefinde olduklarını duyurdu. Bu amaçla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yükseköğretim Kurulu ile iş birliği içinde çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), üniversite sınavlarının sayısını artırmak için çeşitli projeler geliştirmekte. Habertürk'e açıklamalarda bulunan Ersoy, diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de üniversiteye giriş sınavlarının sayısının artırılması gerektiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığından Temizlik Sorunlarına Karşı Basın Açıklaması! İşte Detaylar Milli Eğitim Bakanlığından Temizlik Sorunlarına Karşı Basın Açıklaması! İşte Detaylar

Ersoy, e-sınav uygulamalarını artırarak hem zaman hem de maliyet açısından tasarruf sağlamayı planladıklarını ifade etti. Ayrıca, Türkiye’de kağıt tabanlı sınav sisteminden dijital tabanlı sisteme geçişin öncelikleri arasında olduğunu belirtti. Aday sayısının belirli bir seviyenin altında olduğu sınavların dijital formata dönüştürülmesi hedefleniyor.

Ersoy, "E-sınav uygulamaları sayesinde hem öğretmenler hem de adaylar açısından zaman ve maliyet tasarrufu sağlanacak. Ayrıca, adaylarımız sınav sonuçlarını birkaç saat içinde öğrenebilecekler." dedi.