Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde belediyeye ait vahşi depolama alanında, çuvallar içinde bırakılmış 15 ölü köpek bulundu. Uzunköprü Doğayı ve Sokak Hayvanları Koruma Derneği’nin ihbarı üzerine ortaya çıkan vahim olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Silopi'de Patlama Sonrası Saldırı Şüphesi: 1 Ölü, 8 Yaralı Silopi'de Patlama Sonrası Saldırı Şüphesi: 1 Ölü, 8 Yaralı

Dernek yetkilileri, ihbar sonrası gittikleri çöplük alanında korkunç bir manzarayla karşılaştı. Çuvallar içinde vahşi depolama alanına bırakılmış çok sayıda ölü köpeği bulan yetkililer, durumu hemen Uzunköprü Belediyesi'ne bildirdi. Olay yerinde çekilen görüntüler, kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve büyük tepki topladı.

Polis ve Jandarma Harekete Geçti

Görüntülerin hızla yayılmasının ardından, Uzunköprü Belediyesi olayla ilgili inceleme başlattı ve polis ile jandarma ekiplerine haber verdi. Belediye Başkanı Ediz Martin, olayın ciddiyetini vurgulayarak, derhal savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Başkan Martin, "Sokak hayvanlarının bu şekilde vahşice katledilmesini şiddetle kınıyoruz. Sorumluların adalet önünde hesap vermesi için gerekli tüm adımları atacağız. Bu canice olayı yapanların bulunması ve cezalandırılması için hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

Yasal Süreç Başlatıldı

Uzunköprü Cumhuriyet Savcılığı'na verilen dilekçede, Hayvanları Koruma Kanunu gereğince "Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı öldüren kişi, 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmüne atıfta bulunularak soruşturma başlatılması talep edildi.

Başkan Martin, olayı kınayan açıklamasında, "Bizler sivil toplum örgütleri ve Uzunköprü Belediyesi olarak sokak hayvanlarının yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz. Bu olayın takipçisi olacağız ve sorumluların hak ettikleri cezayı alması için mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, hayvanseverler ve sivil toplum örgütleri de tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. Olayın faillerinin bulunması ve adaletin sağlanması yönündeki talepler ise her geçen gün artıyor.