Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen “Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu” başladı.

İstanbul’un göbeğinde çatışma: Yaralılar var İstanbul’un göbeğinde çatışma: Yaralılar var

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, kurumlarının uluslararası alanda en büyükler arasında yer aldığını belirterek, “Dijitalleşme sürecini de başarıyla tamamlamış bir kurumuz” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci ise kademeler arası geçişin, öğrenciyi tüm yönleriyle değerlendiren bir sistemle ele alınması gerektiğini vurguladı. Yelkenci, "Ortaokuldan liseye, liseden yükseköğretime geçiş süreçlerinde yeni bir sistem geliştirmek kaçınılmaz hale geldi. Ayrıca 4+4+4 eğitim sisteminin son dört yıllık kısmını da yeniden gözden geçirmemiz gerektiği açıktır" dedi.

Yelkenci, müfredatın beceri temelli olması gerektiğine dikkat çekerek, yalnızca çoktan seçmeli sınavlarla öğrenci seçmenin yetersiz kaldığını ve bu yaklaşımın değişmesi gerektiğini belirtti. Eğer bu değişim bugünden yapılmazsa, ileride daha büyük sorunlar yaşanabileceği uyarısında bulundu. Ayrıca mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılmasının da kademeler arası geçiş açısından önem taşıdığını vurguladı.

Sempozyuma katılan Prof. Dr. Matthias Von Davier ise ülkelerin eğitim politikalarını yakından izlemek ve ölçme-değerlendirme çalışmalarını genişletmek gerektiğini belirtti.