İYİ Parti'den Ayrılan Milletvekili, AK Parti'ye Katılıyor İYİ Parti'den Ayrılan Milletvekili, AK Parti'ye Katılıyor

Sürücü kursları ve ehliyet sınavlarıyla ilgili yeni yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Temmuz 2024'te yürürlüğe giren düzenleme, kurs kayıtlarından sınav sürelerine kadar pek çok değişikliği beraberinde getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan bu düzenlemeyle, direksiyon eğitimi ders sınavları, Milli Eğitim Müdürlüklerinin belirlediği ve mevzuata uygun iki farklı güzergah üzerinde gerçekleştirilecek.

Trafik Eğitmeni Zakir Çelepkolu, değişiklikler hakkında şu bilgileri verdi: "Paralel park işlemi artık oval bir şekil alacak. Sınav süresi 35 dakikadan 40 dakikaya çıkarıldı.

Önceden sabit olan güzergah, iki farklı güzergah olarak belirlenecek ve sınav sabahı komisyonlar kura çekerek sürücü adayını bir güzergah seçerek sınav yapacak. Geri park etme işlemi, bir hamle ile park etme ve iki hamle ile düzeltme yerine, bir hamle daha fazladan yapılmasına izin verilecek."

Çelepkolu, yeni düzenlemeyle U dönüşlerinin sınav güzergahlarında belirlenen noktalarda yapılacağını da belirtti ve ekledi: "En önemli değişikliklerden biri, sınavdan önce adayların kendi fotoğraflarının çekilmesi ve MEBBİS sistemine aktarılması olacak. Bu, 'joker sorunu' olarak bilinen, bir kişinin yerine başkasının sınava girmesi sorununu önlemeye yardımcı olacak. Ayrıca engelli vatandaşlar, kendi araçlarına uygun donanımlar sağladıklarında sınavlarını kendi araçlarıyla yapabilecekler."