Güncel

Ek iş arayanlar dikkat! "Evde ek iş" ilanlarıyla vatandaşları dolandırdılar

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, "evde ek iş" ilanlarıyla birçok kişiyi dolandırdıkları iddia edilen 64 şüpheli gözaltına alındı. İzmir merkezli olarak başlatılan operasyonda, 12 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Abone Ol

70 kişi hakkında gözaltı kararı

Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 4 Temmuz'da İzmir merkezli 12 ilde belirlenen adreslere baskın yaparak 64 şüpheliyi gözaltına aldı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Operasyon kapsamında çok sayıda dijital materyal ve suç unsurlarına el konuldu.

Sahte belgelerle dolandırıcılık

Şüphelilerin, sosyal medya ve internet siteleri üzerinden "evde ek iş" ve "evde paketleme işi" ilanları vererek dolandırıcılık yaptıkları belirlendi. Kendileriyle iletişime geçen kişilerden "kapora ücreti", "sigorta ücreti" ve "veri ücreti" adı altında para talep eden zanlılar, işlemlerin yasal olduğuna inandırmak için sahte kurum logoları ve firma isimleri kullandı.

Hedefte ev kadınları vardı

Dolandırıcıların özellikle ev kadınlarını hedef aldığı tespit edildi. Sahte belgeler ve şirket isimleri kullanarak, mağdurları kandırdıkları ve bu yolla haksız kazanç sağladıkları ortaya çıktı. İzmir'de 17 mağdurdan yaklaşık 1 milyon 250 bin lira, ülke genelinde ise bine yakın mağdurdan 100 milyon lira haksız menfaat elde ettikleri iddia ediliyor.Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın devam ettiğini ve diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.