İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kağıthane’de vatandaşlara seslendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğretmen atamaları konusunda büyük sıkıntılar yaşandığını belirtti. "İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'yla uğraşmayı bırakın, atanamayan öğretmenlerin sorunlarını çözün" diyen İmamoğlu, güçlerini herkesi kucaklamaktan aldıklarını vurguladı. İstanbul İttifakı olarak önemli işlere imza attıklarını ve atmaya devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca, 650 bin annenin anne kartı projesiyle desteklendiğini, kreşlere çocukları davet ettiklerini ve 100 bin gence burs sağladıklarını belirtti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sadece bir kaç gün öncesinde ise öğretmen atamaları hakkında şöyle bir konuşması daha olmuştu:

Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor

"Bir de çıkmış diyor ki, 'Hakikatleri yüzümüze haykırın, hatalarımızı görelim.' Aman aman bak sen şirinliğe bak! Atanamayan öğretmenler haykırıyor. Mülakat yapmama sözü verdin, hani ne oldu? 11 ay oldu, bekliyor, yüzünüze haykırıyorlar. Mülakatla öğretmen atamanın ne olduğunu biliyoruz. Liyakatin, ehliyetin değil, siyasi yakınlığın ve torpilin ön plana çıktığını biliyoruz."