İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe'de katıldığı Kent Lokantası açılışında, gündemdeki önemli konulara dair açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, hem Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddialarına hem de hakkında açılan 'ahmak' davasına ilişkin sorulara yanıt verdi.

"Dava Tam Bir Sefillik"

İmamoğlu, 2019 yerel seçimleri sürecinde bazı YSK üyelerine "ahmak" dediği iddiasıyla yargılandığı davayla ilgili olarak, "Son günlerde gelişen, tartışılan ve olmaması gereken bir dava… Tam bir sefillik diyorum ben buna. Burada bunu konuşmak bile kötü hissettiriyor" ifadelerini kullandı. İmamoğlu, davanın siyasi boyutuna dikkat çekerek, bu konunun Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde değerlendirileceğini ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun gerekli açıklamaları yapacağını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İddialarına Cevap

KPSS Ön Lisans branş bazında sıralamalar açıklandı KPSS Ön Lisans branş bazında sıralamalar açıklandı

Gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili sorularını da yanıtlayan İmamoğlu, bu konuda herhangi bir net açıklama yapmadı. Toplantıdan önce CHP'nin parti düzeyinde bazı değerlendirmelerde bulunduğunu, ancak kendisinin başka görüşmeleri olduğunu ifade ederek, konunun detaylarının CHP Genel Başkanı tarafından açıklanacağını söyledi.

Mansur Yavaş Hakkında Açıklama

Bağımsız Ankara Milletvekili Yüksel Arslan'ın, sosyal medya üzerinden Ekrem İmamoğlu'nu hedef alarak yaptığı "Proje Çocuk" açıklamasıyla ilgili soruya da yanıt veren İmamoğlu, "Mansur Yavaş gereken cevabı vermiştir" dedi.

Ahmak Davası ve Siyasi Yasak

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu'na 2019 yılında YSK üyelerine yönelik "ahmak" ifadesini kullandığı gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 5 yıl siyasi yasak cezası vermişti. Karar, istinaf mahkemesine taşındı ve halen değerlendiriliyor. İmamoğlu, bu sürecin siyasi boyutuna dikkat çekerken, davayı "sefillik" olarak nitelendirdi.