"İttifak Gerçek, Müzakere Açık"

Başkan İmamoğlu, İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu'nun "81 ilde kendi adayımızı çıkartacağız" ifadesine yanıt verdi. İmamoğlu, "İttifakın hala gerekli olduğunu ve Türkiye'nin bu gerçeği yaşadığını düşünüyorum. Dünkü açıklamadan anladığım kadarıyla, müzakere kapısı hala açık" şeklinde konuştu.

İmamoğlu'nun İttifak Analizi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, daha önce Meral Akşener'in yaptığı açıklamaları dikkatle dinlediğini, aynı şekilde dünkü açıklamalara ve farklı yorumlara da kulak verdiğini belirtti. "Türkiye'nin bir ittifak sürecine ihtiyaç duyduğunu ve bu sürecin müzakereye açık olması gerektiğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

YKS Tercih Kılavuzu Yayımlandı YKS Tercih Kılavuzu Yayımlandı

"Toplumsal İttifak En Önemli Unsur"

İmamoğlu, İstanbul'da yaşadıkları ittifak tecrübesinin Türkiye geneline örnek olabileceğini aktardı. "Muhalefet tabanının, güçlü bir ittifak modeli ile sonuca ulaşabileceğini çok iyi biliyoruz," diye konuştu. Başta CHP ve İYİ Parti'nin ittifakı olmak üzere, 'İstanbul İttifakı'nın nasıl başarıya ulaştığını da anlattı.

"Müzakere Sağlıklı Yürütülebilir"

İstanbul'un lideri, İYİ Parti ve parti yöneticileriyle müzakere ve diyaloğun sağlıklı bir şekilde yürütülebileceğini belirtti. İmamoğlu, "Müzakerenin sağlıklı bir şekilde ilerleyebileceğini düşünüyorum. Zaman bunu gösterecek" değerlendirmesinde bulundu.