Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yürüttüğü operasyonla, Suriye'nin El Bab şehrinde Türk bayrağına yönelik saldırıda bulunan 2007 doğumlu bir kişi yakalandı. Kayseri'de 30 Haziran gecesi yaşanan istismar gerginliğinin ardından diğer illere sıçrayan olaylar sırasında Suriye'nin kuzeyinde Türk plakalı araçlar hedef olmuş ve Türk bayrağı yakılmıştı. Ankara tarafından yakından takip edilen olayları gerçekleştirenler arasında olduğu belirlenen saldırgan, MİT'in titiz çalışmaları sonucu ele geçirildi.

Öğretmenlerin Zamlı Görev Ücretleri Belli Oldu! Öğretmenlerin Zamlı Görev Ücretleri Belli Oldu!

Saldırgan, ifadesinde suçunu itiraf ederek, "Türk bayrağına saldırdım, çok pişmanım. Türk halkından özür diliyorum," dedi. Ayrıca, kendisini bu suçu işlemeye azmettiren akrabalarının isimlerini verdi.

MİT'ten yapılan açıklamada, "Suriye'nin kuzeyinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sağladığı güvenli koridorda düzeni bozmak isteyen hiçbir provokatif eyleme izin verilmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en büyük değerlerinden olan Türk bayrağına karşı yapılan saygısızlık asla affedilmeyecektir. Türk bayrağına zarar veren her kim olursa olsun cezasını eninde sonunda çekecektir. Milli İstihbarat Teşkilatı, yarına bırakır ama Türk bayrağına el sürenlerin asla yanına bırakmaz," ifadelerine yer verildi.