Güncel

Emekli maaşına gelen zam sonrası promosyon oranları güncellendi! İşte en yüksek tutar

Emekli maaşlarına gelen artışla birlikte bankaların promosyon oranları da yenilendi. Şimdi ise gözler bankaların promosyon tutarlarına çevrildi. Öyle ki bazı bankalar emeklilere daha avantajlı oranlarda kampanyalarını tanıtıyor. Peki promosyonlar son durum nedir? Emeklilerin banka tercihi yaparken dikkat etmesi gereken noktalar nelerdir? İşte detaylar...

Abone Ol

Emekli maaşlarına gelen artışla beraber promosyon tutaları mercek altına alındı. Peki bankalar promosyonlarında son durum nedir? Emekliler fazla promosyon almanın bir yolu var mıdır? Banka tercihi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

'ÖDENECEK TUTALAR ARTTI'
Konu hakkında bilinmeyenleri açıklayan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram şu açıklamalara yer verdi: “Son yapılan maaş zamları ile beraber ödenecek tutarlar da arttı. Hem normal emeklilerin maaşı hem de en düşük emekli maaşı alanların aylıkları artmış oldu.


PAZARLIKLA PROMOSYONU ARTIRABİLİRLER’

Burada SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 24.73 oranında artış yapıldı. En düşük emekli maaşına yüzde 25’lik artış yapıldı. Buna bakacak olursak emeklilerin alacağı promosyonlar da değişmelidir. Özel bankalar buna göre uyarlama yapıyor.

Daha önce maaşların arttığı dönemlerde promosyon güncellemeleri yapılmıştı. Sayın Cumhurbaşkanını işaret etmesiyle birlikte devlet bankaları promosyonları 8 bin TL ile 12 bin TL arasına çıkarmıştı. Özel bankaların da promosyonları artırması gerektiği çağrısında bulunmuştu. Yeni zam sonrası özel bankalar promosyonlarda bir uyarlama yaptı ancak devlet bankalarında bir zam söz konusu değil. Kişiler bankalara gidip pazarlık yapmak suretiyle promosyonları artırabilirler. Şu anda özel bankalar en yüksek 18 bin TL’ye varan promosyon ödemesi yapıyor.

'BANKALARIN PROMOSYON İŞTAHI YOK'

Özel bankalarda promosyonlar daha da artabilir. Burada emekliler pazarlık yapabilir. Şu an için yeni bir kampanya bulunmamaktadır.

Daha önceki dönemlerde bankalar likidite ihtiyacı olduğu durumda promosyonları artırmıştı. Şu anda bankalar o ihtiyacı gecelik borç alıp verme faizi ile gideriyor. Ben bankaların şu an için çok fazla promosyon iştahı olacağını düşünmüyorum.


PROMOSYONU YÜKSEK ALMANIN BİR YOLU VAR MIDIR?

Burada emeklilerin kullanmış olduğu diğer banka ürünlerini düşünmek gerekiyor. Eğer bir emekli aktif şekilde bankayı kullanıyorsa başka ürünlere göre de promosyon anlaşması yapabilir. ‘Ben sizin kredi kartı müşterinizim, ben sizden kredi çektim’ şeklinde anlaşma yapabilir. Varsa bir kredisi veya başka ürünü bir başka bankaya taşımak suretiyle pazarlık yapabilir ve promosyon tutarlarını bir üst limite çıkarabilirler” değerlendirmelerinde bulundu.