Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), ülke genelindeki milyonlarca emeklinin enflasyona ezdirildiği gerekçesiyle harekete geçti. TÜED, tüm emeklilerin aylıklarına 4 bin lira ilave zam yapılmasını istediğini duyurdu.

21 Temmuz'da Ankara'da gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu toplantısına 122 şube başkanının katılımıyla yapılan açıklamada, emekli maaşlarının yetersiz kaldığı vurgulandı. Yapılan düşük zamların, 15 milyon emekliyi büyük hayal kırıklığına uğrattığı belirtildi.

TÜED, aylıkların yüzdeli zamlarla iyileştirilmesinin yeterli olmadığını ve kök aylıkların da iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, aylık hesaplama sistemlerinin değiştirilmesinin önemine vurgu yapıldı. Dernek, emeklilere 4 bin lira seyyanen zam yapılması talebinin, Cumhurbaşkanı tarafından karşılık görmediğini ve bu nedenle milyonlarca emeklinin geçinmekte zorlandığını aktardı.

YKS Tercih Kılavuzu Yayımlandı YKS Tercih Kılavuzu Yayımlandı

Açıklamada, devletin çalışanlara ve emeklilere bir bütün olarak bakması gerektiği ve emekli aylıklarındaki artışların diğer gelir gruplarıyla paralel olması gerektiği vurgulandı. Özellikle, bu yıl emekli aylıklarına yapılan zamların, diğer gelir gruplarına oranla daha düşük kaldığına dikkat çekildi.

TÜED, TBMM'nin açılmasıyla birlikte ek zam talebinin gündeme alınmasını ve emeklileri rahatlatacak bir artışın yapılmasını istedi.