Türkiye genelinde yaklaşık 6 milyon emeklinin maaşları, ocak zammına rağmen asgari ücretin altında kaldı. Bu durum, emekliler arasında tepkilere neden oldu. Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde, emekli aylıklarına 2 ila 4 bin lira seyyanen zam yapılacağı iddiası gündeme geldi.

Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor

Ocak ayındaki zammın ardından bile emekli aylıklarının asgari ücretin altında kaldığı belirtiliyor. Bu nedenle, mart ayında gerçekleştirilecek olan seçim öncesi emekli maaşlarına seyyanen zam yapılacağı iddiaları ortaya atıldı. Bu zam ile emekli aylıklarının 2 ila 4 bin lira arasında artırılacağı öne sürülüyor.

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, kök maaşları düşük olan milyonlarca emeklinin, ek zam düzenlemelerine rağmen 10 bin lira maaş almaya devam edeceğine dikkat çekti. Erdursun, bu durumun, mevcut hayat pahalılığı ortamında geçim sıkıntısı yaratacağını belirtti. Ayrıca, ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, emeklilere mart ayında seyyanen 2 ila 4 bin lira arasında bir zam yapılacağı beklentisini dile getirerek, bu zammın seçim öncesinde alınan bir karar olabileceğini ifade etti.