Yapılan anlaşma ile bankalar, banka/kredi kartı sahibi olan emeklilere özel indirim, fırsat, promosyon ve kampanya seçenklerini açıklayacak.

'YÜZDE 20 İNDİRİM SAĞLANDI'

Konu hakkında bilinmeyen detayları aktaran Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram şu cümlelere yer verdi: “Milyonlarca emeklimiz emekliler yılı ilan edilmesiyle birçok fırsat, promosyon ve kampanya imkanından faydalanıyor. Yapılan düzenleme ile birlikte emekliler KYK yurtlarında ücretsiz konaklama, PTT Kargo’da indirim, yurt içi ulaşımlarda yüzde 20 indirimden faydalandı. Bayramda emeklilere bir kimlik kartı çıkarılarak şehirlerarası ulaşımdan yüzde 20 indirimli faydalanması sağlandı.


'EMEKLİLERE ÖNCELİK TANINACAK'

Son olarak 13 banka ile SGK arasında bir protokol imzalandı. Banka enstrümanlarında emeklilerimizin daha rahat bir şekilde işlemlerini yapması sağlanacak. Şubelere gidildiğinde emeklilere bir öncelik durumu söz konusu olabilir. Şubelere gidildiğinde bankamatikten sıra alınarak işlem yapılıyor. Burada emeklilerimize öncelik sağlanabilir.

‘AİDAT ALINMAMASI DURUMU OLABİLİR’

Kredi kartlarında ekstra taksitlendirme olabilir. Ev alma ve araba almak için kredi çekilecekse düşük faizli bir kredi verilebilir. Kredi kartlarından aidat alınmaması durumu olabilir. Çalışma Bakan Yardımcısı 4123 firma ile protokol yapıldığını söyledi. Emeklilerimiz, emekliler.gov.tr üzerinden ‘hangi firmada nasıl bir indirim var? bunu görebilecekler. Bu adımların emeklilerin alım gücünü artırıcı düzenlemeler olduğunu söyleyebiliriz.

Türkiye'de bir ilk! Kredi ile konut alımı bitiyor... Türkiye'de bir ilk! Kredi ile konut alımı bitiyor...


KAMPANYALAR MEMNUN EDİCİ Mİ?

Emekliler kampanyaları kullandıkça memnuniyetleri artacaktır. Yaz aylarında ücretsiz konaklama, PTT Kargo’da indirim ve ulaşım indirimi gibi sosyal destekler emeklilerin çok kullandığı hizmetlerdir.

HANGİ ALANLARDA İNDİRİM SAĞLANACAK?

Emeklilere bu yıl içerisinde başka sosyal destekleri de bekliyoruz. Emeklilere zincir marketlerde, giyim marketlerinde başka destekler olabilir. Emeklilerin Tarım Kredi ve diğer zincir marketlerden ucuz alışveriş yapması sağlanabilir“ açıklamalarına yer verdi.