İşçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaş artışı yüzde 37.56'da kaldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilave yüzde 5'lik zam yapıldı. Bu zamla birlikte en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseltildi. Ancak bu artış, emekliler arasında tepkiye yol açtı.

TÜED'den Eleştiri: "Günü Kurtarmak"

TÜED Sosyal Güvenlik Uzmanı Namık Tan, en düşük aylıkların 10 bin liraya tamamlanmasını eleştirerek, "Emeklinin gerçek aylığını iyileştirin" çağrısında bulundu. Tan, 2000 sonrası için intibak çıkarılmadan ve aylık hesaplama sistemi değiştirilmeden sorunların çözülemeyeceğini ifade etti.

DİSK Emekli-Sen: "Zam Değil, Sefalet Ücreti"

DİSK Emekli-Sen Genel Sekreteri Fikri Kalender, açıklanan oranları "Zam değil, sefalet ücreti" olarak tanımlayarak, kök aylıkların düşük kaldığını belirtti. Kalender, dul ve yetim aylıklarının daha da düşük olduğuna dikkat çekerek, bu durumun emekliler için hayal kırıklığı olduğunu dile getirdi.

Kredi kartları için bir devir sona eriyor. 81 ildeki tüm bankalara yeni talimat verildi Kredi kartları için bir devir sona eriyor. 81 ildeki tüm bankalara yeni talimat verildi

Birleşik Emekliler Sendikası: "Sadaka Kültürüne Alışmayacağız"

Birleşik Emekliler Sendikası, açıklanan zamla en düşük aylıkların kök aylığının yetersiz kaldığı ve "16.2 milyon emekliye verilen maaş zammı değil sadakadır değerlendirmesinde" bulundu.