Güncel

Emeklilere Tren Biletlerinde Yüzde 10 İndirim! Bakan Uraloğlu'ndan açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, emeklilere yönelik olarak 1 Nisan'da başlatılan tren biletlerinde yüzde 10 indirim kampanyasından bugüne kadar 62 bin kişinin yararlandığını açıkladı.

Abone Ol

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 2024'ün "Emekli Yılı" ilan edildiği ve bu kapsamda tren biletlerinde uygulanan indirim kampanyasının detayları paylaşıldı.

62 Bin Kişi Yararlandı

Yüksek hızlı tren (YHT), ana hat ve bölgesel trenlerde geçerli olan yüzde 10 indirim kampanyasından şu ana kadar 62 bin kişinin faydalandığını belirten Uraloğlu, "Emeklilerimiz, seyahatlerinde ağırlıklı olarak YHT'leri tercih ediyor. İndirimi başlattığımız nisan ayının başından bu yana YHT'lerle 37 bin 500, ana hat trenleri ile 10 bin 321, bölgesel trenlerle ise 14 bin 240 emeklimiz yolculuk yaptı." dedi.

"Turuncu Masa" Uygulamasıyla Destek

Son 22 yılda 275 milyar dolarlık ulaşım altyapısı yapıldığını vurgulayan Uraloğlu, emekli vatandaşların toplumdan kopmamaları için gerekli tedbirleri almaya devam edeceklerini söyledi. Ayrıca, emeklilere seyahatleri sırasında kolaylıklar sağladıklarını belirterek, "Hayata geçirdiğimiz 'Turuncu Masa' uygulamasıyla yaşlı veya hareket kısıtlı vatandaşlarımıza destek oluyoruz." açıklamasında bulundu.