Emekliler, Nisan ayındaki Ramazan Bayramı öncesinde merakla ikramiyelerine yapılacak zammı bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamaları, emekliler arasında heyecan yaratırken, ne kadar zam olacağına dair çeşitli senaryolar tartışılıyor.

Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor

Ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam alan emekliler, her yıl iki kez bayram ikramiyesi alıyor. Ancak şu anda emekli ikramiyesi 2 bin lira olarak uygulanıyor.

Farklı senaryolar arasında, ikramiyelerin 5'er bin lira olmak üzere toplamda 10 bin liraya çıkabileceği öne sürülüyor. Bununla birlikte, Cumhuriyetin 100. yılı için geçen yıl tek seferlik olarak verilen 5 bin lira ikramiye de göz önünde bulunduruluyor.

Bir diğer senaryo ise, yüzde 49,25'lik zam oranının ikramiyelere de uygulanması. Bu durumda, emekli ikramiyeleri 2 bin 985 liraya yükselecek ve toplam ödeme 5 bin 970 lira olacak.

Bunun yanı sıra, ikramiyelere yüzde 100 zam yapılması da senaryolar arasında yer alıyor. Bu durumda, emekliler 4.000 liradan iki kez ödeme alacaklar.

Geçen yıl emeklilere toplamda 9 bin lira ikramiye ödenmişti. İki bayramda toplam 4 bin lira ödeme yapılırken, Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle tek seferlik 5 bin lira daha verilmişti.

Emeklilere bayram ikramiyeleri, Ramazan Bayramı'ndan önceki hafta hesaplara geçiyor. Dolayısıyla, bu yıl da 3-9 Nisan tarihleri ​​arasında emekliler ilk ikramiyelerini almış olacaklar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Emeklilerimizin refahını artırmak için projelerimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullanmıştı.