Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), petrol piyasasında uygulanacak kriterlere ilişkin yönetmelikte önemli değişiklikler yaptı. EPDK'nın "Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği," Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Dilan ve Engin Polat'ın vergi soruşturmasındaki ifadeleri ortaya çıktı. Devleti ne kadar zarara uğrattıkları açıklandı Dilan ve Engin Polat'ın vergi soruşturmasındaki ifadeleri ortaya çıktı. Devleti ne kadar zarara uğrattıkları açıklandı

Yönetmelikteki 38. madde, "Yeterli depolama ve kendi araçlarına akaryakıt ikmal kapasitesine sahip olmaları ve akaryakıtı kendi ihtiyaçları için kullanmaları şartıyla; kamu kurum ve kuruluşlarına, liman, havalimanı, fabrika, şantiye, maden veya taş ocaklarına yapılan teslimler hariç olmak üzere" ifadesinden, "Fabrika, şantiye, nakliye filosu işletmeleri ve benzeri kendi ihtiyaçları için depolama imkanı ve kendi araçlarına akaryakıt ikmal kapasitesi olan yerler hariç olmak üzere" şeklinde revize edildi.

Ayrıca, akaryakıt istasyonu dışında yapılacak teslimatlarda, "akaryakıtın alıcı deposuna taşınması veya taşıttırılmasının gerçekleştirilmesi" şartı da aynı maddeye eklendi.

Bu yeni düzenlemenin, 1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.