Sosyal Medyada Atatürk'e Hakaret Tartışması! Çıkan Kavga Kanlı Sona Erdi Sosyal Medyada Atatürk'e Hakaret Tartışması! Çıkan Kavga Kanlı Sona Erdi

Erkeklerin saç dökülmesinin nedenleri üzerine yapılan açıklamalarda Prof. Dr. Canan Karatay, saç dökülmesinin ardında yatan beslenme alışkanlıklarını ve eksiklikleri işaret etti. Saç dökülmesine sebep olabilecek besin ve eksikliklerle ilgili önemli uyarılarda bulunan Karatay, insülin eksikliği, D vitamini ve Omega 3 eksikliklerinin saç dökülmesine yol açabileceğini belirtti.

Saç Düşmanı Besin

Karatay, erkekleri özellikle pilav gibi karbonhidrat açısından zengin besinlerden uzak durmaları konusunda uyardı. "Erkekler pilava çok ilgi gösterip çok tüketmesin. Lezzetli olsa bile saç dökülmesinin en önemli etkenlerinden biridir," diyen Karatay, sağlıklı yağlar ve vitaminlerin önemine dikkat çekti. Erkeklerin bol tereyağı, zeytinyağı, Omega 3 tüketmesi, D vitamini takviyesi yapması ve B12 seviyesine dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Sabırlı Olmak Gerekiyor

Karatay, bu önerilerin anında sonuç vermeyebileceğini, gençlerde daha hızlı sonuç alınabileceğini ancak sabırlı olunması gerektiğini belirtti. Ayrıca, göbek bölgesindeki yağlanmanın azaltılmasıyla saçların yeniden çıkmaya başlayabileceğini ifade etti. Saçın uzamasını sağlamak için cilt bakımına özen gösterilmesi ve bol bol güneşlenilmesi gerektiğini ekledi.