Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu Yayınlandı Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu Yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile ortak basın toplantısı düzenlediği Mısır ziyareti sırasında, Erzincan'da yaşanan toprak kaymasıyla ilgili güncel durumu açıkladı. Erdoğan, "İçişleri ve Enerji Bakanlarımızı bölgeye gönderdik. Kendilerinden düzenli bilgi alıyoruz. 827 uzman personel bölgede çalışma yapıyor. 626 araç, 32 iş makinesi, 6 drone, 44 jeneratör ile kaza sahasındaki çalışmalara destek veriyor. İşçilerimize ulaşıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Erzincan'ın İliç ilçesinde, altın madeninin geniş bir bölgeyi kapsayan yığın alanında 13 Şubat Salı günü saat 14.20 sıralarında toprak kayması meydana gelmişti. Erdoğan, Erzincan'daki kurtarma çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ve işçilere ulaşılana kadar çalışmaların süreceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, "Erzincanlı kardeşlerime buradan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Maalesef 9 işçimiz toprak altında kaldı." diyerek acı olayın boyutlarına dikkat çekti ve arama kurtarma ekiplerinin koordineli bir şekilde çalıştığını belirtti.