Elazığ’da Dilenci Operasyonu: Günlük Kazancı Şaşırttı Elazığ’da Dilenci Operasyonu: Günlük Kazancı Şaşırttı

Erzurum Valiliği, şehirdeki tarihi ve kültürel simgelerden Aziziye ve Mecidiye Tabyaları'nın inek bağlama görüntüleriyle gündeme gelmesinin ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada, olayla ilgili gereken işlemlerin başlatıldığı bildirildi.

 Valilik, olayın yaşandığı gün, işletmecinin hemen müdahale ettiğini ve hayvan sahipleriyle yaşanan tartışmanın ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nün olaya müdahil olduğunu belirtti. Hayvan sahiplerinin ve çobanların yetkililere mukavemet göstermesi üzerine polis ekiplerinin çağrıldığını ve hayvanların Milli Park sınırlarından tamamen tahliye edildiğini duyurdu.

 Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ve videoların olayın yaşandığı tarihten önce çekildiği ve şikâyet amacıyla polis merkezine gönderildiği tespit edildi. Konuyla ilgili adli makamlara gerekli bildirimler yapılmış, savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş ve sürecin Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından takip edildiği belirtildi.

 Valilik, Nene Hatun Tarihi Milli Parkı çevresindeki yerleşim yerlerinin mevcut olduğunu ve bu yerlerdeki ihataların zarar görüp boşluklar oluştuğunu belirtti. Hayvanların bu boşluklardan Milli Park’a sokulduğu tespit edilmiştir. İhataların tamamlanması ve eksik yerlerin tamiratı için ihaleye çıkıldığını ve 22 Temmuz 2024 tarihinde işe başlanacağını duyurdu.