Bursa’nın Yıldırım ilçesinde, boşanma aşamasındaki ini kıskançlık nedeniyle öldüren Turgay Kındaç’ın yargı süreci başladı. Sanığın cinayet öncesinde Google’da "İple insan öldürmek ne kadar sürer?" diye arama yaptığı ortaya çıktı. Mahkeme, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay, 29 Ocak 2024 tarihinde Bursa’nın Esenevler Mahallesi’nde yaşandı. Turgay Kındaç, boşanma aşamasında olduğu eşi Seher Kındaç (42) ile tartıştıktan sonra, eşinin kardeşine "Ablanı öldürürüm" şeklinde mesaj attı. Kardeşinin ihbarı üzerine eve gelen sağlık ekipleri, Seher Kındaç’ın hayatını kaybettiğini belirledi.

Müdür yardımcısına silah çeken öğretmenin çantasından çıkanlar şoke etti Müdür yardımcısına silah çeken öğretmenin çantasından çıkanlar şoke etti

Bursa Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayetten bir gün sonra Turgay Kındaç’ı gözaltına aldı. Kındaç, kıskançlık nedeniyle eşini öldürdüğünü itiraf ederek, "Eşim, iş yerinde bir fotoğraf paylaştıktan sonra kıskançlık krizine girdim. Tartışma sırasında eşimin başına merdane ile vurup daha sonra boğdum" dedi.

Soruşturma kapsamında ortaya çıkan bir başka detay ise, Kındaç’ın cinayetten önce Google’da "İple insan boğmak ne kadar sürede gerçekleşir?" şeklinde arama yapması oldu. Seher Kındaç’ın otopsi raporunda, başına merdane ile vurulduktan sonra iple boğularak öldürüldüğü, çenesinde ve boğazında kırıklar olduğu belirtildi.

Cinayetten sonra eşinin cep telefonu ve kredi kartını alan Kındaç, karttan para çektiği ve telefonu sattığı için "Nitelikli yağma" ve "Başkasına ait kredi kartını izinsiz kullanmak" suçlarından da 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor.

Duruşmada, çiftin oğulları Hüseyin (24) ve Hürcan (21) Kındaç, babalarının şiddet eğilimli olduğunu ve annelerine geçmişte de şiddet uyguladığını belirterek şikayetçi oldular. Hüseyin Kındaç, "Annemin kartlarını kullanıyordu, eve sürekli icra geliyordu" derken, Hürcan Kındaç, "Babam, annemin telefonunu alıp harcama yapıyordu" şeklinde ifade verdi.

Mahkeme, sanığın tutukluluğuna devam edilmesine ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.